opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Upokojitev Matjaža Korošca – dolgoletnega vodje III. izmene

Upokojitev Matjaža Korošca – dolgoletnega vodje III. izmene

Upokojitev poklicnega gasilca CZR Domžale je eden izmed najpomembnejših mejnikov, tako posameznika, ki se poda v tretje življenjsko obdobje, kot tudi poklicne enote, ki sodelavcu v čast priredi lepo, čustveno ter predvsem zasluženo slovo ob odhodu v pokoj.

V januarju se je tako sklenila poklicna gasilska pot Matjaža Korošca, gasilca od glave do peta, ki (je) ves svoj čas, energijo in znanje namenjal gasilstvu – tako poklicno, kot tudi z izjemno pomembno vlogo v PGD Domžale-mesto in GZ Domžale.

Kot je že v navadi t.i. gasilski vlak, ki ga tvorijo najpomembnejša intervencijska vozila, oddide na dom bodočega upokojenca, ter ga pripelje pred CZR Domžale. Tam smo Matjaža v gasilskem »postroju« pričakali vsi sodelavci na čelu s povejnikom Matjažem Merkužičem ter direktorjem Andrejem Jarcem, čast pa mu je s svojim prihodom ter pozdravnim nagovorom izkazala tudi mag. Renata Kosec, ki je kot županja Občine Domžale glavna in odgovorna za izvajanje javne gasilske službe.

Po odigranih fanfarah domžalskih Rogistov, ter gasilski himni MoPZ CZR Domžale je direktor Andrej Jarc povzel Matjaževo »gasilsko pot«, bistvo katere je neprestano prepletanje delovanja med prostovoljnim in poklicnim opravljanjem te plemenite dejavnosti. Matjaž Korošec ostaja aktiven prostovoljni gasilec, prepričani pa smo, da bomo z njim, kot predsednikom Gasilske zveze Domžale, odlično sodelovali tudi v prihodnje.

Matjaž hvala za vse, srečno!
Sodelavci CZR Domžale

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 25. januarja 2024
Foto: Jure Gubanc