opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 19. avgustom in 17. septembrom 2021

Povzetek našega dela med 19. avgustom in 17. septembrom 2021

V zadnjih tednih letošnjega poletja imamo zabeleženih 36 posredovanj, večino le-teh v dnevnem času. Garaže smo najpogosteje, kar trinajstkrat, zapuščali med osmo in enajsto uro, ter desetkrat med 14. in 17. uro. Po nekajmesečnem zatišju smo zopet pričeli z dekontaminacijo reševalnih vozil in opreme po prevozu bolnikov obolelih s Covid-19.

Štiri posredovanja štejemo med požare in, kar je posebej zanimivo, prav vsa zaradi požarov na vozilih. Zagorela so tri osebna vozila – dva na avtocesti in eno v Domžalah. Pri tovornem vozilu je šlo za motorno okvaro, ki je povzročila le veliko dima. Pri požarih osebnih vozil lahko vozniki s hitrim in prisebnim posredovanjem naredimo največ. Vsem voznikom svetujemo, da v svoje vozilo namestite ročni gasilnik ter se podučite kako z njim ravnati. Vse informacije in nasvete lahko dobite vsak dan na lokaciji CZR Domžale, Količevo 2a.

Aktivirani smo bili zaradi štirinajstih prometnih nesreč. Žal je bila v vsaki tudi vsaj ena poškodovana oseba, ki je potrebovala zdravniško pomoč. Na lokalnih cestah dva pešca, štirje kolesarji oz. kolesarke, dva motorista, ter trije udeleženci treh trčenj osebnih vozil. Na avtocesti smo posredovali ob naletu petih osebnih vozil pri Šentjakobu ter pri trčenju tovornega vozila v kombinirano potniško vozilo na počivališču Lukovica.

Zaprošeni smo bili za pomoč pri vstopu v stanovanja. Pogosto je najhitrejši način in z najmanj materialne škode, da s pomočjo avtolestve v stanovanje vstopimo kar skozi okno. Tako smo reševalcem omogočili dostop do obolelih oseb oz. preprečili možnost požara zaradi hrane na štedilniku. Štirikrat smo reševalcem pomagali tudi pri prenosu obolelih oseb do reševalnega vozila. Sodelovali smo pri reanimaciji starejše osebe na domžalski tržnici ter pri oskrbi občana, poškodovanega pri delu v gozdu nad Kokošnjami.

Trikrat smo posredovali zaradi počenih cevi oz. ventilov. Odstranili smo osje in sršenje gnezdo. Odhiteli smo v Moravče, kjer so zaznali vonj po plinu, a so meritve izključile nevarnost. Med nevihto je v Domžalah strela poškodovala dimnik stanovanjske hiše, mi pa smo poskrbeli za zaščito, da odpadajoča opeka ne bi povzročile škode ali poškodb. Z neželenim sproščanjem električne energije je povezana tudi intervencija v Študi, kjer je zaradi napake na električnem drogu prihajalo do glasnega pokanja ter občasnega  pregrevanja vodnikov. Gasilci smo zaščitili območje ter počakali elektro službo, ki je nato poskrbela za odpravo napake. V Krtini smo preverili prijavo, da v Radomlji plava nekaj podobnega živalskemu kadavru, a se je izkazalo, da je gre zgolj za odpadno vejevje, zavito v plastično folijo.

Pred vrati je že oktober, mesec požarne varnosti. Letošnja tema je požarna varnost v povezavi s potresom in poteka pod sloganom Po potresu lahko tudi zagori! Vabimo vas k spremljanju naših aktivnosti, hkrati pa tudi k razmisleku kako ste za primer potresa in požara pripravljeni v domačem in službenem okolju.

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 28. septembra 2021