opp
Dostopnost
Domov / Storitve in prodaja / Detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde K7DCO

Detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde K7DCO

38,90 

Digitalni detektor ogljikovega monoksida Kidde K7DCO je vrhunski stenski detektor  svetovno priznanega ameriškega proizvajalca KIDDE. Namenjen je odkrivanju povišane prisotnosti ogljikovega monoksida s senzorjem, ki ima kar 10 letno življenjsko dobo in 10 letno garancijo, kar ga uvršča med najbolj dovršene detektorje na svetovnem trgu. Detektira povišano koncentracijo ogljikovega monoksida (CO) v prostoru, v katerem je nameščen. Odlikuje ga najdaljša življenjska doba na tržišču, izredna zanesljivost, stabilnost in visoka natančnost senzorja za zaznavanje CO. Ima tudi funkcijo prikaza najvišje ravni (ta funkcija je uporabna za ugotavljanje ravni CO med vašo odsotnostjo, da lahko sprejmete ustrezne korektivne ukrepe (kot je servisiranje vašega kotla)). Primeren je za varovanje pred povišano stopnjo CO v hišah, stanovanjih in apartmajih. Izdelku so priloženi ustrezni baterijski vložki Duracell!

Izdelek ima potrebne certifikate tudi kot detektor ogljikovega monoksida v počitniških prikolicah, avtodomih in plovilih (standard SIST EN50291-2:2010).

Naprava deluje v skladu s standardom SIST EN50291 -1:2010 ter v skladu s SIST EN50291 -2:2010 . Izdelek je certificiran pri British Standard Institution in je nosilec Kitemark licence št. KM98848, ki potrošniku zagotavlja, da se izdelek uvršča med najbolj varne in zanesljive izdelke na evropskem trgu.

Vgradnja naprave za odkrivanje ogljikovega monoksida je po Pravilniku o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav obvezna v kolikor se v bivalnem prostoru uporablja gorilna naprava katere delovanje je odvisno od zraka v prostoru. V prostore s kurilnimi napravami, odvisnimi od zraka v prostoru, je treba CO senzorje v skladu s tem pravilnikom namestiti najpozneje do 1. januarja 2017.

Montaža

Montirajte napravo na steno, če je le mogoče v višino oči, to je na višino vsaj 150 cm od tal in ne višje kot 30cm do stropa. Izogibajte se montaži detektorja v vlažne prostore kot so npr. kopalnice. Detektorja tudi ne montirajte v prostore, kjer je velika prisotnost prahu in maščob. Detektorjev ne montirajte na oddaljenosti manj kot 2m in tudi ne več kot 4m od peči.

V svetu karavaninga in navtike se ogljikov monoksid pojavlja, ko kuhamo ali se ogrevamo na plin v zaprtem prostoru, ko uporabljamo žar pod tendo, šotorom ali baldahinom, ko uporabljamo električni agregat preblizu okna v plovilo ali prikolico, ali ko imamo odprto okno v plovilo, v katerega prodirajo izpušni plini iz sosedovega plovila, ki ima prižgan motor. Prav tako je nepogrešljiv povsod, kjer prihaja do nepopolnega izgorevanja trdih, tekočih in plinastih snovi, ki vsebujejo ogljik.

Lastnosti:

 • Vrhunski izdelek svetovno priznanega ameriškega proizvajalca Kidde, prilagojen Evropski zakonodaji
 • Enostavna montaža
 • Odlična zanesljivost in visoka stabilnost
 • Visoka natančnost
 • Self test funkcija
 • Prikaz najvišje ravni
 • Vzdržljiv senzor detektorja
 • Manj občutljiv na ostala organska topila
 • CE in BSI EN 50291-1:2010 ter BSI EN 50291-2:2010 certifikat
 • 10 letna življenjska doba (življenjska doba se prične odštevati z dnevom, ko aktivirate detektor in ni pogojena z dnevom proizvodnje)
 • 10 let garancije