opp
Dostopnost
Domov / Storitve in prodaja / Detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde 2030 DCR

Detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde 2030 DCR

23,90 

Kidde 2030 DCR detektor ogljikovega monoksida je nepogrešljiv pripomoček za vsako gospodinjstvo. Posebno je namenjen za vsa gospodinjstva, ki za ogrevanje uporabljajo ogljikovodike (trda goriva, kurilno olje, plin). Oblikujejo ga tri ločene LED diode z namenom prikazovanja statusa alarma, življenska doba 10 let in enostavna montaža (stenska ali prostostoječa). Naprava je tudi posodobljena, da je v skladu z najnovejšim standardom EN 50291–1:2018 ter izpolnjuje vse EU zahteve varnosti zdravja in okolja. Alarm se ponaša tudi s certifikatom British Standard Institution ter je nosilec Kitemark licence št. KM738897, ki potrošniku zagotavlja, da se izdelek uvršča med najbolj varne in zanesljive izdelke na evropskem trgu.

Vgradnja naprave za odkrivanje ogljikovega monoksida je po Pravilniku o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav obvezna v kolikor se v bivalnem prostoru uporablja gorilna naprava katere delovanje je odvisno od zraka v prostoru. V prostore s kurilnimi napravami, odvisnimi od zraka v prostoru, je treba CO senzorje v skladu s tem pravilnikom namestiti najpozneje do 1. januarja 2017.

Montaža

Montirajte napravo na steno, če je le mogoče v višino oči, to je na višino vsaj 150 cm od tal in ne višje kot 30cm do stropa. Izogibajte se montaži detektorja v vlažne prostore kot so npr. kopalnice. Detektorja tudi ne montirajte v prostore, kjer je velika prisotnost prahu in maščob. Detektorjev ne montirajte na oddaljenosti manj kot 2m in tudi ne več kot 4m od peči.

V svetu karavaninga in navtike se ogljikov monoksid pojavlja, ko kuhamo ali se ogrevamo na plin v zaprtem prostoru, ko uporabljamo žar pod tendo, šotorom ali baldahinom, ko uporabljamo električni agregat preblizu okna v plovilo ali prikolico, ali ko imamo odprto okno v plovilo, v katerega prodirajo izpušni plini iz sosedovega plovila, ki ima prižgan motor. Prav tako je nepogrešljiv povsod, kjer prihaja do nepopolnega izgorevanja trdih, tekočih in plinastih snovi, ki vsebujejo ogljik.

Obseg dobave:
1 x Kidde 2030 DCR
2 x AA alkalna baterija
1 x komplet za pritrditev vijakov (vijaki in čepi)
1 x Navodilo za uporabo

Tehnične podrobnosti:
Tip: Detektor ogljikovega monoksida
Status alarma: 3× LED dioda – Zelena: normalno delovanje in napajanje (utripa); Rumena: napaka ali prazna baterija / konec življenjske dobe (glejte priročnik); Rdeča: alarm (s sireno)
Druge funkcije: Opozorilo o iztrošenosti baterij; Opozorilo o koncu življenjske dobe, ko je treba alarm zamenjati
Montaža: Stenska ali prostostoječa
Napajanje: 2× AA
Skladnost: EN 50291–1: 2018 (domača uporaba) z odobritvami CE in UKCA
! KIDDE detektor se ponaša z 10 letno življenjsko dobo senzorja.