opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 22. majem in 18. junijem

Povzetek našega dela med 22. majem in 18. junijem

V tednih pred uradnim in glede na vreme tudi dejanskim začetkom poletja smo opravili 24 intervencij. Trikrat se je pripetilo, da smo garaže zapustili po dvakrat na dan. Najpogosteje – sedemkrat – so občani našo pomoč potrebovali med 14. in 16.30 uro. Presenetljivo tudi petkrat med 21. in 22. uro. Ponoči smo opravili eno intervencijo: okoli pol četrte ure smo odhiteli na avtocesto, prejeli smo namreč prijavo o gorečem vozilu v katerem naj bi se, po besedah prijavitelja, nahajala ukleščena oseba. K sreči je šlo zgolj za manjši trk, ognja ni bilo, nepoškodovan voznik pa je bil tudi že izven vozila.
To pa je bila le ena od desetih prometnih nesreč pri katerih smo posredovali. Pri Volčjem potoku je padel in se poškodoval motorist. Dvakrat sta trčila osebno in tovorno vozilo: na Podrečju in v Domžalah na Prešernovi. Tri osebna vozila so trčila V Selu pri Moravčah, nalet petih osebnih vozil pa se je pripetil v predoru Trojane. Na avtocesto smo odhiteli še dvakrat, a zaradi preklica obakrat obrnili še pred prihodom na kraj nezgode. Na cesti iz smeri Gorjuše proti Sveti Trojici je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola voznik z osebnim vozilom trčil v ograjo mostu, nato pa še v obcestni količek. Voznik in njegov sopotnik sta se pri tem lažje poškodovala.
V Hrastniku pri Moravčah je voznik traktorja pri vožnji po travnati poti zapeljal čez rob na brežino, tam se je traktor prevrnil in se nato 200m prevračal po strmini. Pri tem je voznik padel iz kabine in ostal ukleščen pod vozilom. Zaradi hudih poškodb je voznik na kraju umrl.
Posredovali smo zaradi sedmih požarov. Domnevno zaradi vandalizma je zagorela podrast pri mostu čez Račo pod Šumberkom. V Jaršah je v kuhinji stanovanjske hiše zagorel pomivalni stroj. Kljub posredovanju lastnika in gasilcev, je bila kuhinja popolnoma uničena. Odzvali smo se na požarni alarm poslovnega objekta na Slamnikarski – šlo je zgolj za napako v sistemu obveščanja. Pogasili pa smo še dve osebni vozili, obe v bližini Trojan ter zabojnike za odpadke na Breznikovi v Domžalah.
V Zaborštu smo dvakrat posredovali zaradi uhajanja plina. Pri cestnih delih so delavci poškodovali plinovodno cev, na bencinski črpalki pa je zaradi napake na napeljavi iz avtodoma uhajal plin. Močan vonj po plinu so občani zaznali na ulici Nikole Tesle, vzrok pa je bila menjava plinomerov, nevarnosti ni bilo. Iz zaklenjenega vozila smo rešili šestmesečnega dojenčka. Reševalcem NMP smo trikrat priskočili na pomoč pri prenosu do reševalnega vozila oz. pri traktorski nesreči na Katariji, celo do helikopterja.

foto: Karin Božič Zupančič

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 27. junija 2024.