opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 22. aprilom in 19. majem 2021

Povzetek našega dela med 22. aprilom in 19. majem 2021

Zanimivo je opazovati kako se število intervencij spreminja iz meseca v mesec. Pogosto jih opravimo preko štirideset, na srečo pa včasih komaj polovico le-teh. Takšni štirje tedni so sedaj za nami. Od skupaj dvajsetih intervencij smo jih kar četrtino opravili med sedmo in pol deveto uro. Trikrat smo posredovali ob 23. uri.

Na požare smo odhiteli štirikrat. Na počivališču v Lukovici je zagorela pnevmatika na tovornem vozilu. Ognja se je takoj in uspešno lotil voznik, mi smo samo še dokončali njegovo delo ter nato s termokamero preverili, če je vse kot mora biti. V predoru Trojane se je tovornemu vozilu močno začelo kaditi iz zavornega sistema. Nikoli nismo ravnodušni, ko prijava nesreče omenja veliko dima v predoru, a tokrat se je srečno izteklo – kot rečeno, šlo je zgolj za okvaro. Zagorelo je še v dimniku stanovanjske hiše v Selu pri Ihanu, ter v zabojnikih za odpadke v Zaborštu.

Pomoč smo nudili pri šestih prometnih nesrečah. Na Viru na Bukovčevi sta trčili dve osebni vozili, prav tako dve v Lukovici pri semaforju. Medtem ko na Viru ni bilo poškodovanih, so reševalci iz Lukovice odpeljali dve poškodovani osebi. Zdravniško pomoč je potreboval tudi voznik, ki se je prvega maja dopoldne v Srednjih Jaršah z osebnim vozilom po trčenju v parkirano vozilo prevrnil na bok. Lažje telesne poškodbe je utrpel še voznik osebnega vozila, ki se je na cesti Moravče – Želodnik pri Krtini zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v zadnji del tovornjaka.

Dve nesreči sta se pripetili na avtocesti. Med vzdrževalnimi deli je v delavca z delovnim strojem trčil njegov sodelavec ter ga poškodoval. Na odstavnem pasu viadukta Podmilj pa se je zaradi okvare ustavilo tovorno vozilo, vanj pa je trčilo drugo. Hujšega ni bilo, izteklo je le precej hladilne tekočine, ki smo jo prestregli ter tako preprečili onesnaženje.

Posredovali smo tudi zaradi poplave na Masljevi v Domžalah. V poslovnem objektu je s konzole padel grelnik vode, ob tem so se seveda pretrgale vodovodne cevi. Poklicali so nas tudi na opuščeno cestninsko postajo pri Lukovici, kjer je zaradi okvare na ventilu uhajal plin. Vonj po bencinu je vznemiril stanovalce hiše na Žnidaršičevi na Viru, vonj po plinu pa stanovalce bloka na domžalski Župančičevi. Stanovalce slednjega smo preventivno evakuirali ter nato pomerili prisotnost in koncentracijo potencialno nevarnih plinov. Naše naprave niso pokazale nevarnosti, zaznali smo le šibek vonj kurilnega olja.

Pomagali smo pri treh nezgodah. V Mačkovcih starejši osebi pri padcu, v Preserjah pri Zlatem Polju je traktorska hidravlika stisnila nogo mlajšemu moškemu. Iz ZD Domžale pa so nas zaprosili za pomoč pri odstranjevanju prstana z najstnikovega prsta.

Za konec še dve živalski intervenciji. V stanovanjsko hišo v Zaborštu se je zatekla nenevarna kača kobranka, mi smo jo ujeli ter vrnili h Kamniški Bistrici, v njeno naravno okolje. Po nalogu lovskega inšpektorja smo pomagali pri selitvi vranjih gnezd s krošenj platan na parkirišču ZD Domžale.

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 28. maja 2021