opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 21. septembrom in 19. oktobrom 2022

Povzetek našega dela med 21. septembrom in 19. oktobrom 2022

V navedenem obdobju smo opravili 33 posredovanj. V letu 2022, do 19. oktobra, pa v seštevku že 347, petdeset več kot v istem obdobju lani. Na žalost letošnji trend kaže, da bomo v letu 2022 presegli 400 intervencij. Ob tej priložnosti vas pozivamo, da delujete preventivno, tako pri zagotavljanju požarne preventive v domačem okolju, predvsem pa več pozornosti namenite varnosti v cestnem prometu. Še je čas, da krivuljo skupaj obrnemo navzdol!

Neobičajno pogosto, šestkrat smo posredovali zjutraj med pol šesto in pol sedmo. Po šest posredovanj smo opravili tudi med 15. in 17. ter med 18. in 20. uro. Vse dni pa smo imeli mir med 21. in pol šesto uro zjutraj.

Aktivirani smo bili zgolj zaradi enega požara in še pri tem se je izkazalo, da gre za v naprej najavljeno kurjenje lesenih odpadkov na Opekarniški v Radomljah. Okoliški stanovalci so zaradi obilice dima namreč večkrat poklicali na 112.

Na lokalnih cestah smo posredovali pri devetih prometnih nesrečah. Glede na pretekle mesece z množico poškodovanih kolesarjev lahko zapišemo, da se je k sreči poškodoval le en kolesar in še ta lažje v MTB parku na Šumberku. Poškodovali pa so se štirje motoristi. Dva sta trčila z osebnimi vozili (na Viru in pri Spodnjih Lokah). Hude poškodbe sta utrpela motokrosista, ko sta se pri Moravčah čelno zaletela drug v drugega. Omeniti velja še dogodek, ki se je pripetil voznici ob nekoliko nerodnem obračanju. Z osebnim vozilom je zgrmela v vsaj pet metrov globoko gradbeno jamo. Vozilo je obstalo prevrnjeno na streho, voznica pa se ob tem k sreči ni poškodovala.

Na avtocesto smo zaradi prometnih nesreč odhiteli kar enajstkrat, kar predstavlja več kot dvajset odstotkov vseh naših letošnjih posredovanj na avtocesti. Posebej hudih nesreč sicer ni bilo, v javnosti je še najbolj odmevala nesreča, ko se je v jutranjih urah  29. septembra po trku osebnega in tovornega vozila slednje prevrnilo. Odprava posledic je zahtevala celodnevno zaprtje avtoceste proti Štajerski in seveda neskončne gneče na lokalnih cestah.

Odstranili smo še dve sršenji gnezdi, trikrat posredovali zaradi iztekanja vode ter zaradi zaklenjenih ključev odprli dve osebni vozili in en gostinski lokal. Domžalskim reševalcem nujne medicinske pomoči smo v Homcu pomagali pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob koncu se želimo še zahvaliti vsem, ki ste obiskali naš »Dan CZR«. V prijetnem sončnem popoldnevu 7. oktobra smo v obliki desetih delovnih točk najmlajšim omogočili, da se preizkusijo v gasilskih veščinah in si tudi prislužijo praktično nagrado. Hkrati pa smo vsem obiskovalcem pokazali naša vozila in opremo ter na kratki prikazni vaji tudi naše znanje. Z obiskom smo več kot zadovoljni – samo nalog na delovnih točkah se je lotilo skoraj 400 otrok, skupni obisk pa je presegel 4 mestno število!

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 4. novembra 2022