opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 20. marcem in 16. aprilom

Povzetek našega dela med 20. marcem in 16. aprilom

Prve spomladanske dneve si bomo mogoče zapomnili po nekoliko manjšem številu intervencij, a še bolj se nam bo v spomin vtisnil preobrat. Petega aprila smo opravili s tremi intervencijami, osmega aprila pa v nekaj urah s kar petimi. Same intervencije so bile povsem različnega tipa in bilo ni nobenega izrazitega razloga zanje. Če mogoče kaj vpliva: tistega dne nova luna oz. mlaj?

V seštevku smo med 20. marcem in 16. aprilom opravili 26 posredovanj. Najpogosteje v zgodnjem popoldnevu. Ponoči se je pripetilo nekaj prometnih nesreč: okoli poldruge ure, polčetrte ter kar tri med peto in šesto uro.

Alarmirani smo bili zaradi štirinajstih prometnih nesreč. Zaradi padcev sta se poškodovala kolesarja, prvi v Domžalah na Ljubljanski in drugi v Dragomlju. Poškodbe je utrpel tudi kolesar v katerega je trčilo osebno vozilo v Trzinu. Zdravniško pomoč sta potrebovala voznik električnega skiroja v Mengšu ter motorist v Študi. Oba zaradi trkov z osebnimi vozili. V Spodnjih Kosezah je vozilo končalo na strehi, v Dobu v strugi potoka ter prav tako v Dobu še eno v steni. Nihče ni bil poškodovan. Prevrnitev s traktorjem tik pod vrhom Limbarske gore je bila za voznico žal usodna.

Na trzinski obvoznici je prišlo do naleta dveh osebnih v kombinirano vozilo, tri osebna vozila so trčila v križišču Ljubljanske in Slamnikarske v Domžalah. Obakrat brez telesnih poškodb. Brez teh pa se ni izšlo v čelnem trčenju dveh osebnih v Selu pri Ihanu. Reševalci NMP so z reševalnimi vozili odpeljali dva odrasla in dva otroka. Zdravniško pomoč je potrebovala tudi voznica enega od osebnih vozil, ki sta trčili pri lekarni na Viru. Že omenjenega osmega aprila zjutraj, nekaj minut pred šesto uro, sta se praktično naenkrat pripetili dve nesreči v predoru Trojane, v eni nalet dveh kombijev, v drugi pa nalet treh osebnih vozil. Obakrat med posledicami beležimo zgolj materialno škodo.

Zaradi požarov smo trikrat odhiteli proti Krtini. Skupaj z gasilci PGD Studenec smo pri Brezjah pogasili goreče vozilo, v Krtini goreče drevo ter v krtinskem vrtcu preverili izvor dima. Pri trgovskem centru v Jaršah so zagoreli transportni vozički.

Posredovali smo pri izlivih olja oz. goriva v Depali vasi, na bencinskem servisu na Viru in na izvozu z avtoceste na Trojanah. Za pomoč obolelim osebam smo reševalcem NMP omogočili vstop v dve stanovanji. Zaradi močnega vetra se je v Radomljah na parkirano vozilo podrlo drevo, iz istega razloga je v Domžalah na strehi večstanovanjskega objekta popustila pločevina ter ogrožala mimoidoče.

foto: Karin Božič Zupančič

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 25. aprila 2024