opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 20. januarjem in 17. februarjem

Povzetek našega dela med 20. januarjem in 17. februarjem

Za nami so tedni relativnega miru, vsaj po številu intervencij. Čas smo dobro izkoristili za dodatne vaje ter za skrb in spoznavanje opreme. V tem času smo se tudi poslovili od dveh dolgoletnih sodelavcev, ki sta odšla v zaslužen pokoj. To sta tudi prvi upokojitvi odkar smo v letu 2016 postali samostojni javni zavod.

Opravili smo 17 intervencij, kar sedem v zgolj treh urah med 12.30 in 15.30. V nočnem smo izvozili dvakrat okoli 23. ure ter enkrat ob 1.34. Štirikrat so nas aktivirali zaradi požara. Zagorele so saje dimnikov stanovanjskih hiš na Pšati pri Dragomlju ter na Goričici pri Ihanu. Dvakrat smo odhiteli na avtocesto proti Trojanam, kjer se močno kadilo iz tovornih vozil. Obakrat je šlo za napake v motorjih, naše pomoči pa niso potrebovali.

Posredovali smo pri sedmih prometnih nesrečah. Na regionalni cesti pri Drtiji v smeri Moravč je voznica z osebnim vozilom trčila v mlajšo peško, ki je nepravilno prečkala cesto. Peška je je bila ob tem lažje poškodovana. Dokaj nenavaden za ta letni čas je bil padec kolesarja, ki se je pripetil okoli pol druge ure ponoči v Grobljah. Tako peško kot kolesarja so reševalci prepeljali v ljubljanski klinični center.

V ostalih petih nesrečah je šlo za trke vozil. Na avtocesti smo posredovali pri dveh naletih vozil, katerih posledice beležimo zgolj kot materialno škodo in krajšimi zastoji prometa. V trku dveh osebnih vozil v Ihanu sta se poškodovali dve osebi, prav tako v trku dveh osebnih pri Srednjih Jaršah pa ena. Pri Dragomlju je voznica nepravilno prehitevala in z vozilom trčila v pravilno vozeč traktor. V še ne povsem pojasnjenih okoliščinah se je voznica lažje poškodovala in bila zato prepeljana v ZD Domžale.

Reševalci NMP Domžale so nas prosili za pomoč pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše na Ljubljanski cesti v Domžalah do njihovega reševalnega vozila. S tehničnim posegom smo omogočili vstop v štiri prostore, od tega spet kar trikrat na Ljubljanski cesti: zaposlenim smo omogočili vstop v trgovski lokal – pokvarila se je ključavnica, v enem izmed gostinskih lokalov iztekala voda – z vstopom smo omogočili zaprtje ventila. Stanovalki enega izmed stanovanj v SPB pa se je zlomila kljuka. V zaklenjenem stanovanju na Župančičevi smo žal naleteli na preminulo osebo.

Močan veter, ki je 4. februarja pihal tudi po naši občini, je v že omenjenem SPB odtrgal del fasadne pločevine. Z zasilno sanacijo smo preprečili dodatno škodo na objektu ter hkrati zavarovali mimoidoče občane pred poškodbami.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 24. februarja 2023