opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 20. januarjem in 16. februarjem 2022

Povzetek našega dela med 20. januarjem in 16. februarjem 2022

V obdobju iz podnaslova smo opravili 27 posredovanj, praktično po eno na dan. Največ, kar osem, se nam jih je nagnetlo med deseto in dvanajsto uro dopoldne. Posebej zanimiv za to obdobju je visok delež dogodkov na avtocestnem odseku, ki ga pokrivamo domžalski poklicni gasilci. V preteklih dveh letih smo se že navadili, da nam intervencije na avtocesti predstavljajo manjši delež našega dela, v času tega poročila pa smo jih tam opravili kar tretjino oz. devet. Nemogoče je s prstom pokazati na vzrok, ponovno vas lahko le pozovemo, da vozite previdno in strpno!

Za gašenje požarov smo bili aktivirani sedemkrat. Saje so zagorele v dimnikih stanovanjskih hiš v Zaborštu in na Račnem vrhu. Zabojniki za odpadke so goreli v Domžalah na Sejmiški. Napake v elektro napeljavi so bili povod, da je zagorelo v sobah stanovanjskih hiš v Radomljah in na Šumberški v Domžalah. Poudariti velja, da smo pri omenjenih požarih dobro sodelovali z gasilci prostovoljnih gasilskih društev. Dvakrat smo bili poslani še na avtocesto. Pri izvozu za Blagovico je zagorelo in popolnoma pogorelo kombinirano vozilo. Dim iz tovornega vozila pa je bil k sreči zgolj posledica okvare motorja.

Pripetilo se je kar enajst prometnih nesreč, kjer je bila potrebna tudi naša pomoč. V Depali vasi je voznik z osebnim vozilom podrl kolesarja, v centru Domžal pa prav tako z osebnim vozilom peško. Tako kolesar kot peška sta potrebovala zdravniško pomoč. Pri športnem parku v Domžalah je prišlo do bočnega trka dveh osebnih vozil, voznica je utrpela telesne poškodbe. Prav neverjetno, da ni bilo poškodovanih v trčenju šestih vozil pri mostu čez Račo pod Šumberkom. Tri vozila so bila popolnoma uničena in takšna zmeda, da je bilo precej težko sploh razumeti kaj točno se je zgodilo.

Na avtocesti je prišlo do sedmih trkov oz. naletov vseh mogočih kombinacij tovornih, kombiniranih in osebnih vozil. K sreči je bilo relativno malo poškodovanih oseb. Poškodovan je bil voznik tovornega vozila, ki je trčil v drugo tovorno vozilo. V naletu dveh osebnih vozil pri izvozu za Domžale sta se poškodovali dve osebi. Na precej nevaren način se je končal tudi lov oz. pregon voznika osebnega vozila. Policisti so ga poskušali zaustaviti vse od Primorske, zaključilo pa se je v predoru Trojane, kjer je trčil v tri policiste in jih na žalost lažje poškodoval. Želimo jim hitro okrevanje.

Petkrat so nas za pomoč pri prenosu oboleli oseb prosili reševalci NMP iz ZD Domžale. Enkrat smo jim tudi omogočili vstop v stanovanje. Vstop v stanovanje smo omogočili tudi občanki, ki se je nesrečno zaklenila ven. Prestrašeni občanki pa smo odprli osebno vozilo v katero je po spletu nesrečnih okoliščin zaklenila ključe in svojega malčka. Policisti so se obrnili na našo pomoč, da smo jim iz Kamniške Bistrice pri Podrečju prinesli nabojnik za pištolo in nekaj nabojev. Kako se je vse skupaj znašlo v reki, nismo spraševali.

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 25. februarja 2022