opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 20. aprilom in 17. majem

Povzetek našega dela med 20. aprilom in 17. majem

V osemindvajsetih dneh, kolikor jih zajema ta zapis, smo posredovali enaindvajsetkrat. Kar polovico posredovanj smo presenetljivo opravili v nočnem času. Osemkrat med 22. uro in polnočjo, kar je svojevrsten rekord. Šestkrat smo garaže zapustili med 15. in 16.30.

Zaradi požarov smo bili aktivirani štirikrat. Sredi noči so iz neznanega razloga zagoreli zabojniki na Potočnikovi ulici, v popoldanskem času pa se je v parku za domžalsko občinsko stavbo močno kadilo iz koša za smeti. Napotili smo se tudi v Trzin, kjer je zagorelo motorno kolo, a so ga še pred našim prihodom pogasili trzinski prostovoljni gasilci. V skladišču podjetja v Selu pri Ihanu je zagorel polnilnik baterijske vrtalke. Kljub nočni uri je z ročnim gasilnikom ogenj pravočasno pogasil sosed, mi pa smo objekt preventivno pregledali s termokamero ter ga dobro prezračili.

Posredovali smo pri devetih prometnih nesrečah. Dvakrat na avtocesti: pri trku osebnega in tovornega vozila ter pri naletu treh tovornih vozil. Udeleženci niso potrebovali medicinske oskrbe.

V Selu pri Ihanu sta čelno trčili dve osebni vozili, voznik in sovoznica sta utrpela poškodbe. Poškodovala se je tudi voznica, ki je v Dobu pozno zvečer z vozilom trčila v drog javne razsvetljave. Zdravniško pomoč je potreboval tudi motorist, ki je pri Mengšu trčil v osebno vozilo, ter kolesar, v katerega je v Domžalah trčilo osebno vozilo. Ko so nas obvestili, da na Viru pri trgovskem centru leži motorist, smo tudi najprej pomislili na padec. Izkazalo se je, da ga je obšla slabost, a se je še pravočasno varno ustavil in se ulegel na tla.

Med enim izmed nalivov teh dni je zaradi zamašenih odtokov začelo zamakati s terase v spodnje prostore stanovanjske hiše na Triglavski v Domžalah. Situacijo smo za silo rešili, lastnici pa svetovali temeljito čiščenje odtokov. Na ribniku pri Dobu smo poskušali pomagati v ribiško vrvico zapletenemu labodu, a se nam nikakor ni pustil ujeti. Na pomoč pa smo priskočili reševalcem NMP ZD Domžale. Štirikrat pri prenosu obolelih do reševalnega vozila, enkrat tudi pri reanimaciji, a žal neuspešni. Na urgentnem oddelku ZD Domžale smo dečku s prsta odstranili prstan. Zaradi trdote materiala žal ni šlo drugače kot s kotno brusilko.

Ob koncu še vabilo na koncert. Pevci našega pevskega zbora poklicnih gasilcev z gosti 14. junija ob 18. uri pri nas v CZR Domžale pripravljajo večer priljubljenih slovenskih in dalmatinskih pesmi. Vstop bo prost, več informacij bo na naši spletni strani. Vljudno vabljeni.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 26. maja 2023