opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 19. oktobrom in 18. novembrom 2023

Povzetek našega dela med 19. oktobrom in 18. novembrom 2023

V tednih po prejšnjem poročilu smo opravili enaintrideset intervencij, večino že v novembru. Petega novembra smo zabeležili kar štiri intervencije, še štirikrat pa se je pripetilo, da smo v enem dnevu opravili po tri intervencije. Garaže smo najpogosteje zapuščali dopoldne med deseto in enajsto uro ter zvečer med polsedmo in polosmo.

Prišlo je do štirih požarov. Goreče osebno vozilo na avtocesti pri Vranskem so pogasili poklicni gasilci iz avtocestne baze na Vranskem. Tam se stalno ekipa zagotavlja z dvema poklicnima gasilcema iz PGE Celje ter z enim »našim« iz CZR Domžale.

Na regionalni cesti pri Blagovici je zagorelo še eno osebno vozilo. Še pred našim prihodom so ga pogasili blagovški prostovoljni gasilci. V stanovanju na Kamniški v Domžalah je mlajšemu fantu na štedilniku zagorelo v kuhinjski posodi. Posodo je pravočasno prenesel na balkon in jo pogasil z ročnim gasilnikom. Dobil je lažje opekline na roki, a je preprečil nastanek večjega požara v večstanovanjskem objektu. Naša dežurna ekipa se je tudi odzvala na požarni alarm iz garaž pod SPB. Tam je naletela na močno zadimljene prostore, a že pogašen ogenj.

Skoraj polovico naših posredovanj predstavljajo prometne nesreče. Sedem se jih je pripetilo na lokalnih cestah. Posredovali smo v Depali vasi, v Jaršah in pri bencinskem servisu na Ljubljanski cesti – povsod pri trkih osebnih vozil. Nočna izmena je v Trzin odhitela na lažno prijavo prometne nesreče. V Domžalah na Prešernovi je voznica osebnega vozila zaprla pot motoristu, ki je ob trku utrpel precej hude poškodbe. Na Karantanski pa je padel kolesar in se poškodoval. Pri Šentožboltu je voznica osebnega vozila trčila v pešca, ki se je neosvetljen nahajal na vozišču. Poškodbam je podlegel na kraju nesreče.

Med sedmimi avtocestnimi prometnimi nesrečami dve še posebej izstopata. Zaradi okvare, se je voznik z osebnim vozilom ustavil na odstavnem pasu, ob tem pa mu je ušel pes. Ko ga je želel ujeti, ga je zadelo mimovozeče vozilo. Utrpel je hude poškodbe. Okoli tretje ure zjutraj 29. oktobra pa sta pri Krtini najprej osebno ter nato še kombinirano vozilo zadeli skupino divjih prašičev. V nesreči so se voznik osebnega vozila in obe potnici v vozilu lažje poškodovali. Poginilo je vseh sedem divjih prašičev.

Naše dežurne ekipe so še štirikrat omogočile vstop v prostore, enkrat izstop – v avto sta se zaklenila dva malčka. Trikrat se je preprečilo poplave, ostranilo podrto drevo ter na treh lokacijah posredovalo zaradi vonja po plinu. Nevarnosti nismo zaznali.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 29. novembra 2023