opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 19. novembrom in 14. decembrom 2021

Povzetek našega dela med 19. novembrom in 14. decembrom 2021

V preteklem mesecu smo poročali o nesorazmerno visokem številu intervencij. Številka je odstopala tako od mesečnega povprečja kot tudi od enakega obdobja lani. Sedaj pa lahko ugotovimo, da se je povprečje izravnalo. V drugi polovici novembra in prvi decembra k sreči beležimo zgolj petnajst posredovanj, želimo si, da bo le-teh do konca leta še manj. In še ena zanimivost za ta letni čas: skoraj polovico posredovanj smo opravili v poznem večernem in nočnem času. Garaže smo trikrat zapustili med 21. in 22. uro.

Aktivirani smo bili zaradi dveh požarov, obeh na osebnih vozilih na avtocesti. Prvo je na Miklavžev večer zagorelo pri izvozu Lukovica. Kljub hitremu posredovanju je bil motorni del vozila povsem uničen. Še posebej smo bili zaskrbljeni v drugem primeru požara. Prijava je namreč bila, da gori osebno vozilo v predoru Trojane. A k sreči je šlo le za okvaro vozila, ki je povzročala veliko dima. Situacija je bila hitro rešena.

V bližini Gorjuše smo iz Rače izvlekli srnin kadaver. Večkrat smo pomagali pri vstopu stanovanja ter nato tudi prenosu onemoglih in poškodovanih oseb. Nikoli posebej ne poudarjamo, a žal (pre)pogosto posredujemo tudi, ko se kdo odloči dvigniti roko nadse.

Sedemkrat smo odhiteli na pomoč pri prometnih nesrečah. Na avtocesti med Šentjakobom in Domžalami smo posredovali pri trčenju osebnega vozila in avtobusa. Telesne poškodbe je utrpela sovoznica v osebnem vozilu. V predoru Trojane je voznik avtodoma trčil v robnik cestišča, ob tem pa se je težje poškodovala, domnevno z varnostnim pasom nepripeta, mladoletna oseba. V naletu štirih vozil na odseku Domžale – Šentjakob razen materialne škode ni bilo drugih posledic. Še eno prometno nesrečo na avtocesti smo pa le “iskali”. O njej smo namreč bili obveščeni, a na celotni relaciji nismo opazili nobene posebnosti – nikogar, ki bi potreboval pomoč, niti ustavljenega vozila.

Na cesti Trzin – Mengeš je prišlo do naleta treh osebnih vozil, nastala je le materialna škoda in daljši zastoj prometa. Pripetilo se je namreč na sredo nekaj po petnajsti uri. Alkohol in vožnja v nasprotno smer sta botrovala čelnemu trčenju dveh osebnih vozil na trzinski obvoznici. Posledica pa hudo poškodovana oba voznika ter dve uničeni vozili.

Trčenje kombiniranega vozila v kolesarko je bilo za slednjo žal usodno. Do nesreče je prišlo na nadvozu avtoceste med Dobom in Krtino. Kljub hladnemu vremenu so kolesarji še vedno aktivni – opozorilo velja predvsem slednjim – poskrbite za dobro osvetljenost ter izberite svetla in odsevna oblačila!

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 23. decembra 2021