opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 19. januarjem in 16. februarjem 2024

Povzetek našega dela med 19. januarjem in 16. februarjem 2024

Obdobje iz podnaslova se je intenzivno začelo že kar prvi dan, 19. januarja, z močnim dopoldanskim sneženjem. Poleg snega so normalno prevoznost cestišč ovirala podrta drevesa in reklamni pano na trzinski obvoznici. Za odstranitev dreves in panoja smo v sodelovanju s prostovoljnimi gasilci poskrbeli poklicni gasilci CZR Domžale.
V sicer kratkem obdobju smo zabeležili 32 posredovanj, garaže smo najpogosteje zapuščali v dopoldanskem času med osmo in deseto uro. Poleg že omenjenega zasneženega 19. januarja, ko smo posredovali petkrat, s štirimi posredovanji izstopa še 2. februar. Tri prometne nesreče so se pripetile v nočnem času.
Prejeli smo tri prijave požarov. K sreči ni šlo za večje dogodke. Zagorele so saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše v Prelogu. Zgolj veliko dima sta povzročili električna napaka v trgovskem centru na Viru ter okvara motorja tovornega vozila na avtocesti. Trgovski center se je zadimil v večernem času, po zaprtju trgovin in tako ni bilo vznemirjenja kupcev.
Na pomoč smo priskočili pri trinajstih prometnih nesrečah, petih na avtocesti. V Domžalah na kolodvorski je z motorjem padel poštar, v vseh ostalih pa so bila udeležena le vozila. Med večjimi dogodki omenimo naleta petih osebnih vozil na avtocesti med Domžalami in Šentjakobom in treh tovornih pri izvozu iz predora Trojane. V križišču Šaranovičeve in Ljubljanske v Domžalah so trčila tri osebna in kombinirano vozilo. Iz slednje so bile kar štiri osebe prepeljane v UKC Ljubljana. Voznica pri Homcu ter voznika pri Pečah in na Hudem pri Radomljah so zaradi neprilagojene vožnje z osebnimi vozili zleteli s ceste. Tragično se je izteklo za mladega voznika iz nesreče na Hudem, saj je po nekaj dneh v bolnišnici žal podlegel poškodbam. Skupaj je v prometnih nesrečah zdravniško pomoč potrebovalo enajst oseb.
Odzvali smo se na prijavo močnega vonja po gorivu v osnovni šoli. Z zračenjem in meritvami koncentracije plinov smo zagotovili, da nevarnosti ni. Z namenom preprečitve morebitnih poškodb mimoidočih, smo s srednje šole Domžale odstranili nekaj ledenih sveč. Omogočili smo vstop v stanovanji v Domžalah in Radomljah in osebno vozilo v Dobu.
Reševalcem NMP Domžale smo šestkrat priskočili na pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanih oz. obolelih oseb. Med drugim v Radomljah pri srčem zastoju ter v Serjučah pri Moravčah pri gozdarski nesreči. Nepoškodovana starejša oseba v Domžalah pa je po padcu zgolj potrebovala pomoč do postelje.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 29. februarja 2024