opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 18. novembrom in 14. decembrom 2022

Povzetek našega dela med 18. novembrom in 14. decembrom 2022

V zadnjih tednih pred začetkom koledarske zime smo opravili 24 intervencij. Četrtino vseh v uri med pol peto in pol šesto popoldne, v nočnem času zgolj eno nekaj minut pred polnočjo.

Zaradi požarov smo bili aktivirani štirikrat. Na Viru, ob Šaranovičevi cesti je občan nenadzorovano kuril odpadno vejevje, soseda pa je zaskrbelo, da bi se ogenj lahko razširil na njegov lesen objekt. Ogenj smo pogasili, posredovali so tudi policisti. Odhiteli smo na avtocesto, kjer se je močno pokadilo iz vozila pri izvozu za Trojane, a je šlo k sreči le za okvaro motorja. V Krtini smo posredovali pri dimniškem požaru. V Študi je zaradi uhajanja plina iz jeklenke, prišlo do eksplozije v kateri je občan utrpel hude poškodbe, nastala pa je tudi velika materialna škoda.

Posredovali smo pri osmih prometnih nesrečah. Štirikrat na avtocesti. Telesne poškodbe je utrpel voznik osebnega vozila, ki je trčil v steno predora Jasovnik. V ostalih treh so bila poškodovana le vozila.

Precej pestro je bilo na lokalnih cestah. Še posebej izstopata dve, v katerih je po javno dostopnih podatkih policije, vzrok zagotovo tudi alkohol v krvi voznikov. Kronološko prva se je pripetila na regionalni cesti pri naselju Sv. Andrej pri Moravčah, kjer je voznik najprej oplazil nasproti vozeče vozilo, ter nato čelno trčil v naslednje nasproti vozeče vozilo. Voznik je nato z mladoletnim otrokom celo zapustil kraj nezgode. Poškodovali sta se dve osebi. Druga nesreča se je pripetila v novem domžalskem krožišču (pri policijski postaji), kjer je voznik z osebnim vozilom trčil v dve odrasli osebi in otroka. Pri tem so se vsi trije pešci lažje poškodovali.

Na trzinski obvoznici sta trčili dve osebni vozili, ob tem sta se v enem izmed vozil poškodovali dve osebi. V Turnšah sta prav tako trčili dve osebni vozili, a brez večje škode. Še najbolj nerodno je bilo, da so se enemu izmed voznikov v vozilo zaklenili ključi.

Štirikrat smo bili napoteni na odpiranje vrat (izgubljeni ključi, iz notranje strani zaklenjena vrata, neodzivnost stanovalcev), enkrat smo reševalcem NMP tudi pomagali pri prenosu obolele osebe. S ceste smo odstranili dve podrti drevesi (pri Gorjuši in Dobovljah), ter se odzvali na pomoč pri zamakanju strehe v Dragomlju. V Moravčah je občanu v kanalizacijo ušlo kurilno olje, kar se zaznalo kot močan vonj po Vegovi in Šlandrovi ulici. V zadrževalnik pred čistilno napravo smo namestili absorbcijska sredstva ter tako poskušali prestreči čim več olja. Posredovali smo dva dni zapored, aktivirana je bila tudi Civilna zaščita Moravče in mobilni laboratorij ELME.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 23. decembra 2022