opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 18. februarjem in 18. marcem

Povzetek našega dela med 18. februarjem in 18. marcem

 

Za nami so še štirje precej aktivni tedni, posredovali smo namreč 37 krat. Kot zanimivost: v času t.i. policijske ure je bilo le šest, torej le eno manj kot v najbolj obremenjeni uri med 12. in 13., ko smo posredovali sedemkrat.

Ogenj je bil kar devetkrat vzrok, da smo zapustili garaže. V dimnikih stanovanjskih hiš v Radomljah, Homcu in na Brezjah pri Krtini so zagorele saje. V Jaršah na Rožičevi ulici smo pogasili travnik in grmičevje, na Bolkovi pa stavbni les. Na Kopališki v Domžalah je zagorela elektro omarica razsvetljave nogometnega igrišča. Trikrat smo bili aktivirani za gašenje vozil na avtocesti. Zagorel je kombi na počivališču pri Lukovici. V preostalih dveh se je k sreči izkazalo, da je velika količina dima zgolj posledica okvar motorjev.

Odhiteli smo na pomoč ob padcih dveh kolesarjev – enega v Prelogu pri Ihanu in drugega na Ljubljanski v Domžalah. Pri Spodnjih Kosezah pri Moravčah je voznik z osebnim vozilom trčil v pešca. V Domžalah na Ljubljanski pri avtobusnem postajališču smo posredovali pri naletu dveh osebnih vozil. V Plesu pri Moravčah je med vožnjo voznici iz osebnega vozila nenadoma izteklo motorno olje. S hitrim posredovanjem smo preprečili ali vsaj čim bolj omejili onesnaženje.

Na avtocesti smo posredovali v naletu dveh tovornih vozil pri Šentjakobu ter dveh osebnih pri Lukovici. Prav tako v bližini Lukovice pa je odbojna ograja ustavila osebno vozilo s katerim se je voznica med vožnjo umikala srni, ki se je ponoči nenadoma pojavila na njenem voznem pasu.

Pozvani smo bili na pomoč pri vstopu v prostore. V treh primerih se je situacija rešila pred našim prihodom, ena vrata smo vseeno odprli in nato tudi pomagali pri prenosu obolele osebe. Še osemkrat smo reševalcem NMP Domžale pomagali pri prenosu obolelih oseb do reševalnih vozil. Pomoč smo nudili tudi pri dveh delovnih nesrečah. V Zgornjih Kosezah pri Moravčah si je občan med žaganjem lesa odrezal palec, v Študi pa je občanu med premikanjem voza kolo zapeljalo čez nogo in mu jo poškodovalo.

Počeni cevi sta povzročali poplavo v stanovanjskih blokih na Ljubljanski in Zupančičevi v Domžalah, v Radomljah pa so med gradbenimi deli pretrgali plinovod. Prejeli smo tudi prijavo morebitnega onesnaženja Mlinščice pri izlivu v Račo, a je šlo zgolj za mulj, ki se je spiral zaradi večjega vodnega pretoka.

V nočeh ob prehodu februarja v marec so bili na homškem aktivni tatovi, saj so izpraznili nekaj garaž. V Kamniško Bistrico so odvrgli njim neuporabne predmete, nas pa so policisti zaprosili, da smo jih prenesli ven iz struge.

 

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 26. marca 2021