opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 16. oktobrom in 18. novembrom 2021

Povzetek našega dela med 16. oktobrom in 18. novembrom 2021

V enakem obdobju lanskega leta, s podobnim številom okuženih in obolelih zaradi koronavirusa, smo opravili več kot pol manj intervencij. Leto smo jih zabeležili kar 35, lani le šestnajst. Na vprašanje zakaj je temu tako, si lahko vsak odgovori sam. Precej več kot polovico (20) smo jih opravili med pol deseto in šestnajsto uro. V nočnem času štiri. Največ v enem dnevu, kar pet, smo jih zabeležili na Martinovo, 11. novembra, a vsaj po naših podatkih za nobeno izmed njih ne moremo okriviti alkohola.

Zaradi požarov smo bili aktivirani osemkrat, k sreči je šlo v večini primerov zgolj za začetne požare oz. do njih niti ni prišlo. Pogasili smo dvoje zabojnike na Plečnikovi ulici v Domžalah in na Škrjančevem. Domnevnega požigalca domžalskih zabojnikov so policisti nato prijeli v Ihanu, kjer zaradi zbiranja dokaznega gradiva tamkajšnjega manjšega ognja nismo gasili z vodo. Preverili smo še nekaj prijav: iskrenje iz elektro omarice na domžalskem pokopališču, požarni alarm v cepilnem centru, dim (iz dimnika) na ulici Matije Tomca v Domžalah. Pri domnevnem dimniškem požaru v Stobu smo skupaj s prostovoljnimi gasilci le pregledali situacijo in se prepričali, da ni nevarnosti izbruha požara. Na avtocesti je iskrenje v podvozju tovornega vozila še pred našim prihodom pogasil voznik sam. Kot vedno, pa smo s termokamero preverili, če je vse kot mora biti.

Posredovali smo v petnajstih(!) prometnih nesrečah. Raznoraznih kombinacij je bistveno preveč za opis vsake. Do najhujše je prišlo na avtocesti v bližini Krašnje, kjer je manjše tovorno vozilo trčilo v vlačilec ustavljen na odstavnem pasu. V nesreči je sovoznik podlegel poškodbam, voznik pa utrpel lažje poškodbe. V preostalih nesrečah se je poškodovalo še štirinajst oseb, poleg voznikov in sopotnikov osebnih vozil še kolesar, traktorist in mlajša voznica skiroja. Opozarjamo voznike, da prilagodijo hitrost razmeram na cesti (mokro cestišče, listje, poledica…) in vozila opremijo z zimskimi pnevmatikami – kar  štiri osebna vozila so namreč zaradi neprilagojene hitrosti zletela s ceste.

Trikrat smo omogočili vstop v stanovanje in s tem tudi dostop do onemoglih oseb. Eni starejši, nepoškodovani osebi smo po padcu kar mi pomagali nazaj do postelje. V stanovanju na Miklošičevi smo zaprli vodovodni ventil in tako preprečili večjo poplavo. Reševalcem NMP iz ZD Domžale smo v Dragomlju pomagali pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Isto osebo smo naslednji dan pomagali prenesti še nazaj v stanovanje. V ponedeljek zjutraj, 8. novembra, smo bili obveščeni, da so v ribniku na Želodniku našli utopljeno osebo. Pomagali smo pri prenosu na kopno in do vozila pogrebne službe.

Na Slamnikarski v Domžalah smo v kurilnici pomerili koncentracijo plina, na ulici Matije Tomca pa s ceste umaknili podrt drog javne razsvetljave. Prvi smo bili tudi na kraju nezgode, ko se je med natovarjanjem štirikolesnika na tovornjak le-ta prevrnil, ob tem pa je voznik utrpel hujše poškodbe glave.

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 26. novembra 2021