opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 14. decembrom in 19. januarjem

Povzetek našega dela med 14. decembrom in 19. januarjem

V preteklem letu smo s 410 intervencijami prvič presegli številko 400 ter hkrati tudi leto 2017 z do sedaj največ opravljenimi intervencijami (391). Posredovali smo v 79 požarih in 169 prometnih nesrečah, med udeleženci in udeleženkami tudi 27 na kolesih, enajst na motorjih in pet peš. V seštevku smo pomagali 184 poškodovanim ali obolelim osebam. Trinajst posredovanj je bilo namenjenih pomoči živalim (ali zaradi živali). Nevarne snovi so tako ali drugače ogrožale življenje, zdravje ali premoženje v 25 primerih, voda pa v dvanajstih. Za silo smo oskrbeli sedem streh in s cest odstranili enajst podrtih dreves. 39-krat smo s tehničnim posegom omogočili vstop v objekt ali vozilo.

V aktualnem obdobju zadnjih tednov smo opravili 31 intervencij, tretjino med 14. in 18. uro. Obdobju pričakovano smo imeli ponoči nekaj več dela kot običajno. Med 22. uro in šesto zjutraj smo izvozili šestkrat. Številka 112 nam, presenetljivo, med 27. decembrom in 2. januarjem ni zazvonila.

Že prva intervencija v novem letu pa je bila še kako povezana s silvestrovanjem. Občanka je pometla cesto pred hišo ter smeti vrgla v peč. Med smetmi se je skrivala petarda, ki je povzročila močan pok, razbita stekla in zagotovo tudi dobro prestrašila nič hudega sluteče prisotne. Med požari je bil zagotovo najbolj obširen v Dobu, kjer je zagorelo v proizvodnem objektu podjetja Koželj. Med ostalimi pa omenimo goreče zabojnike in dimniško tuljavo v Domžalah ter zapuščeno osebno vozilo v Jaršah.

Posredovali smo pri enajstih prometnih nesrečah. Na Kamniški cesti je voznik z osebnim vozilom trčil v pešca, ki je si je ob padcu lažje poškodoval nogo, v vseh ostalih je šlo za nesreče vozil, med njimi tudi nekaj hujših. Skupaj je bilo v omenjenih nesrečah poškodovanih deset oseb.

Odstranili smo tri drevesa, ki so klonila pod težo snega, v stanovanju na Ljubljanski preprečili poplavo zaradi počene cevi. Omogočili smo vstop v nekaj prostorov; v Domžalah se je v kopalnico zaklenil dveletnik. V Moravčah smo posredovali kar dvakrat pri isti stanovanjski hiši. Iz hiše so se slišali čudni glasovi, ob odprtju pa smo našli le ogromno papigo. Lastnico so namreč že dan prej zaradi poškodbe odpeljali reševalci. Popoldne so po ptico prišli iz zavetišča za živali, pri čemer smo jim priskočili na pomoč. Nevsakdanjo nalogo smo opravili v Domžalah na Ljubljanski. S pomočjo avtolestve smo iz tretjega nadstropja prenesli nosečnico, ter jo predali reševalcem NMP, da so jo prepeljali v porodnišnico.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 27. januarja 2023