opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 22. avgustom in 19. septembrom

Povzetek našega dela med 22. avgustom in 19. septembrom

Pričnimo tokrat z vabilom. Prav na dan izida tega časopisa, 29. septembra po 16. uri, bo pred našim centrom potekal tradicionalni Dan CZR Domžale. Sam program bo prilagojen našim najmlajšim, oprema, vozila in atraktivna prikazna vaja ob zaključku dogodka pa bodo namenjena vsem obiskovalcem. V primeru dežja bomo dogodek izvedli teden kasneje, 6. oktobra.

Po precej turbulentnem začetku avgusta, se je dogajanje proti koncu meseca umirilo. Relativno seveda, saj smo v teh nekaj tednih iz podnaslova tega zapisa opravili 36 intervencij. Tri četrtine le-teh se je dokaj enakomerno porazdelilo med deseto in 21. uro. V nočnem času, med 22. in 6. uro zjutraj, smo posredovali petkrat. Najbolj obremenjen dan je bil 1. september s petimi intervencijami.

Aktivirani smo bili zaradi štirih požarov vozil. Tri osebna so pogorela, čeprav so se gašenja  še pred našim prihodom lotili vozniki in mimoidoči. Preprečena je bila širitev ognja na okolico ter s tem dodatna škoda. Na avtocesti se je iz tovornega vozila močno pokadilo, a je šlo le za okvaro motorja. Zagorelo je še v zabojniku na Viru pri Arkadiji in v elektro omarici v Turnšah. Ponoči 29. avgusta je ogenj zajel vrtno lopo na polju v bližini Vodovodne ceste. V okolici Krtine smo preverili nadzorovan požig suhe trave.

Posredovali smo pri trinajstih prometnih nesrečah. Od teh so se tri pripetile na avtocesti, kar štiri na območju občine Trzin (vse na obvoznici), ena v Moravčah in še ena na skrajnem vzhodu občine Lukovica, v predoru V Zideh. Ostalih sedem pa na območju občine Domžale. Med udeleženci smo zabeležili tri kolesarje, sicer pa zgolj vozila. Zdravniško pomoč je potrebovalo enajst oseb.

Trikrat smo pri prenosu poškodovanih in obolelih oseb priskočili na pomoč kolegom iz Nujne medicinske pomoči ZD Domžale, enkrat celo z avtolestvijo. Tri posredovanja so povezana z deževjem 28. oz. 29. avgusta – voda je zalila nekaj kleti v Mali Loki, Depali vasi in Nožicah. V Vrhpolju pri Moravčah pa smo na pomoč priskočili lokalnim gasilcem, ko je v telovadnici podružnične šole počila vodovodna cev. Ostranili smo tri sršenja gnezda.

V Domžalah smo iz dvigala rešili po nesrečnem naključju vanj ujetega otroka, na Škrjančevem pa prav tako otroka, ki se mu je uspelo zakleniti v osebno vozilo. Policistom in reševalcem smo omogočili vstop v dve stanovanji v Domžalah, v enem se je nahajala preminula oseba, v drugem pa onemogla. Iz težje dostopnega motornega dela osebnega vozila smo rešili mladega mucka.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 28. septembra 2023