opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 20. septembrom in 18. oktobrom

Povzetek našega dela med 20. septembrom in 18. oktobrom

V prvih nekaj tednih začetka jesni smo opravili 25 posredovanj. Najpogosteje, petkrat, smo posredovali med 18:45 in 19:40 uri, sicer pa so se posredovanja relativno enakomerno razvrstila po dnevih in urah, v veliki večini v dnevnem času. Ponoči smo posredovali zgolj dvakrat.

Aktivirani smo bili zaradi petih požarov. Nekaj pred drugo uro ponoči je zagorela terasa gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v centru Domžal. Nastalo je precej škode, a nihče ni bil poškodovan, o vzrokih pa teče kriminalistična preiskava. Z vodo smo izdatno zalili nekaj kvadratnih metrov gorečega travnika v Jaršah. Prezračili smo pralnico vrtca v Domžalah, kjer se je zaradi električne okvare močno pokadilo iz pralnega stroja. Dim se je valil tudi iz izolacije v strehi podjetja na Količevem in iz tovornega vozila na avtocesti. V prvem primeru smo odprli izolacijo in jo ohladili z vodo, v drugem primeru pa je šlo le za napako na motorju.

Pomoč smo nudili pri sedmih prometnih nesrečah, štirikrat na avtocesti. V Trzinu je osebno vozilo trčilo v kolesarja, ki je ob tem utrpel poškodbe. V vseh ostalih so bila udeležena le vozila (osebna, kombinirana, tovorna) in le v eni so jo udeleženci odnesli brez poškodb. Pri naletu treh osebnih vozil na avtocesti so zdravniško pomoč potrebovale kar tri osebe.

Trikrat smo se odzvali zaradi vonja po plinu. Na Rodici in pri MGC Bistrica naše meritve niso pokazale odstopanj, v Radomljah pa je zaradi prerezane plinovodne cevi plin dejansko uhajal. Trikrat smo reševalcem NMP omogočili dostop do obolelih oseb, še trikrat pa tudi pomagali pri prenosu (npr. po ozkih zavitih stopnicah) do reševalnega vozila. V Trzinu smo na balkonu stanovanja odvijačili balkonsko ograjo in tako rešili ujeto otroško nogico.

Vzrok za še tri posredovanja so bile živali. V Moravčah smo po navodilih prisotnega veterinarja lastnikom pomagali pri reševanju obolelega konja. V Domžalah smo s stanovanjske hiše na Potočnikovi ulici odstranili sršenje gnezdo in izpod kuhinjskega korita v stanovanju na Adamičevi ulici odstranili kačo.

Ob koncu še iskrena zahvala vsem, ki ste se pridružili našemu Dnevu CZR. V prijetnem sončnem popoldnevu 29. septembra smo skoraj 500 otrokom omogočili preizkus v gasilskih veščinah. Vsem obiskovalcem smo tudi ponosno predstavili naša vozila, opremo ter v obliki kratke vaje pokazali kako poteka posredovanje ob prometni nesreči pri kateri pride še do požara osebnega vozila.

Foto: Jure Gubanc na Dnevu CZR

 

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 26. oktobra 2023