opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek našega dela med 18. majem in 22. junijem 2023

Povzetek našega dela med 18. majem in 22. junijem 2023

V petih tednih pred uradnim začetkom poletja smo opravili 34 intervencij. Z intervencijami najbolj obremenjena dneva pa sta bila kar prva poletna dva s skupaj sedmimi. Garaže smo najpogosteje, osemkrat, zapuščali med šesto in osmo uro zjutraj.

Zaradi požarov so nas aktivirali osemkrat. Pogasili smo zabojnike na ekoloških otokih v Domžalah in Krtini ter odpadno seno v Stobu. Zaradi pregretih zavor se je močno pokadilo iz podvozja tovornega vozila na AC. Posredovanje voznika, ki je zavore hladil celo s sadnim sokom ter seveda tudi naše, je preprečilo požar.

Zagorelo je v skladišču motornega olja avtoservisa v Jaršah, v proizvodnem obratu podjetja Termit v Drtiji pri Moravčah ter v letni kuhinji na Pregljevi ulici v Spodnjih Jaršah. V vseh treh požarih se je pokazalo kako lahko hitro, prisebno in z znanjem podkovano posredovanje prisotnih lahko pomaga pri preprečitvi potencialno velike škode. V obeh podjetjih so z gašenjem takoj pričeli zaposleni, ki so v prostem času tudi prostovoljni gasilci. Ogenj v letni kuhinji pa so omejili domači. Vse požare smo dokončno pogasili mi v sodelovanju z gasilci prostovoljnih gasilskih društev.

Posredovali smo pri petnajstih prometnih nesrečah, med njimi šestih na avtocesti. V treh so bili udeleženi motoristi na skuterjih oz. mopedih. Pri bencinskem servisu v Domžalah je motorist zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v vozilo, ki je zavijalo desno. V nočnem času se je na cesti med Želodnikom in Krtino pred motoristom pojavila srna, trk je bil neizogiben. V Radomljah pa je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku skuterja, ki je pripeljal nasproti. Vanj je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila. Vsi trije motoristi so utrpeli hude telesne poškodbe.

V preostalih dvanajstih prometnih nesrečah, zgolj osebnih ali tovornih vozil, je osem oseb potrebovalo medicinsko oskrbo.

Neurja so prizanesla naši občini, le 7. junija smo morali počrpati meteorno vodo iz kleti v Radomljah. Omogočili smo vstop v dve stanovanji in eno osebno vozilo. V OŠ Ihan so nekega večera zaznali vonj po plinu. Zaprli smo ventil, dodobra prezračili objekt ter se z meritvami plinov prepričali, da ni nevarnosti. Na Usnjarski ulici, ob Mlinščici, se je sredi povsem mirnega večera podrlo večje drevo, pri tem pa poškodovalo bližnjo hišo. Na pomoč smo priskočili skupaj z gasilci PGD Domžale – mesto. Reševalcem NMP smo dvakrat pomagali pri prenosu obolelih oseb, enkrat tudi z avtolestvijo. V Trzinu smo odstranili sršenje gnezdo.

 

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 30. junija 2023