opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek dela CZR Domžale med 21. januarjem in 17. februarjem

Povzetek dela CZR Domžale med 21. januarjem in 17. februarjem

 

Ta prispevek nastaja v času, ko optimisti že čutimo zmanjšanje širjenja okužb ter upamo na sproščanje omejitev gibanja in poslovanja. Žal hkrati pričakujemo tudi povečanje števila intervencij. Lansko poletje, po koncu prvega vala, smo imeli kar naenkrat več dela, še posebej je poraslo število prometnih nesreč. Zadnji tedni, vsaj zaenkrat, še ne odstopajo od povprečja preteklih mesecev. Opravili smo 24 intervencij, od teh le pet v času nočne omejitve gibanja. Iz garaž smo najpogosteje, kar osemkrat, odhiteli med 14. in 17. uro.

Med petimi požari, zaradi katerih smo zapustili naše garaže, so bili trije značilni za kurilno sezono –  do dimniških požarov je prišlo v Nožicah, Ihanu in na Viru. Zagorelo je tudi na balkonu petega nadstropja stanovanjskega bloka v Preserjah, kjer je začetni požar uspel pogasiti že stanovalec sam. V enoti  Vrtca Domžale se je neke noči sprožil požarni alarm, a je k sreči šlo zgolj za napako, saj na lokaciji nismo zaznali ognja ali dima.

Na lokalnih cestah so se zgodile štiri prometne nesreče. Na Župančičevi ulici v Dobu je voznik z osebnim vozilom čelno trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo. Poškodovanega voznika smo s tehničnim posegom rešili iz vozila in predali v zdravstveno oskrbo. Na Rodici je voznik osebnega vozila trčil v občana, ki se je čez prehod za pešce peljal z električne rolko. Voznik rolke je bil zaradi poškodovanih nog odpeljan v UKC Ljubljana, s pomočjo dvigala pa smo izpod avta rolko rešili mi.

V Preserjah je voznik zaradi epileptičnega napada z osebnim vozilom zapeljal s ceste, prav tako, a iz drugih razlogov, je pri Krumperku z avtom s ceste zapeljala voznica. Trikrat so nas aktivirali za pomoč na avtocesti, a smo preklic dobili še pred prihodom na kraj dogodka, saj se je izkazalo, da naše pomoči ne potrebujejo. Pri trku na Podmilju je zadoščala že dežurna ekipa z Vranskega. Dim iz tovornega vozila pri Krtini se je izkazal kot posledica okvare motorja. Policisti pa so nas zaprosili za pomoč pri vlomu, ko se je na avtocesti voznica zaklenila v vozilo in ga nikakor ni želela zapustiti. Kako se je zadeva razpletla nam ni znano, a kot rečeno, naše pomoči niso potrebovali.

Počeni cevi v domžalskem Krizantu in v Mačkovcih ter meteorna voda v Krtini so bile vzrok za poplave, kjer smo mi nato pomagali pri odpravi vzroka in posledic. Pogost in upravičen razlog za klic na 112 je tudi, če se zaklenete ven iz stanovanja medtem, ko se vam na štedilniku kuha kosilo. Iz takšne zagate smo tokrat pomagali stanovalki na Ljubljanski v Domžalah. Sedemkrat smo reševalcem NMP pomagali pri prenosu obolelih oseb.

 

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 25. februarja 2021