opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek dela CZR Domžale med 20. aprilom in 23. majem 2018

Povzetek dela CZR Domžale med 20. aprilom in 23. majem 2018

V štirih tednih od zadnjega poročila Slamniku smo posredovali tridesetkrat. Ves čas se v povprečju gibljemo z malenkost več kot intervencijo na dan – pogosto tako, da po nekaj dneh zatišja pride dan s tudi petimi intervencijami.

Lokalno so se zgodile štiri prometne nesreče, v vseh so bile udeležene osebe poškodovane in so potrebovale zdravniško pomoč – dva kolesarja, enega smo tudi pomagali prenesti do reševalnega vozila. V Preserjah pri Radomljah pa je pomoč potreboval voznik osebnega vozila, ki se je zaletel v drog javne razsvetljave.

Na avtocestnem odseku, ki ga pokrivamo poklicni gasilci iz CZR Domžale, smo zabeležili tri dogodke. Z našega vidika je bil še najbolj resen nalet štirih osebnih vozil pri Kompoljah, kjer k sreči ni bilo poškodovanih. Poskrbeli smo za odklop akumulatorjev in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Sedemkrat smo izvozili zaradi požarov. Največji je bil v Domžalah na ulici Antona Skoka, kjer je zagorela koliba na območju zapuščenega skladišča Slovenijales. Pri gašenju smo sodelovali z gasilci PGD Domžale mesto, podporo pa so nam na sedežu CZR Domžale nudili gasilci PGD Vir. Kljub koncu kurilne sezone je še prišlo tudi do dveh dimniških požarov. Na pomoč moravškim gasilcem smo se odpravili ob požaru kuhinje, a smo že na poti prejeli preklic, ker so ogenj obvladali že sami. V Jaršah ob železnici smo iskali prijavljen travniški požar, ki naj bi ga zanetila lokomotiva, vendar je bil dim posledica delovanja dizelskega motorja na lokomotivi. V noči iz 21. na 22. maj smo na odseku avtoceste med Krtino in Domžalami iskali goreče osebno vozilo, ki so ga prihodnje jutro opazili sprehajalci popolno zgorelega pod nadvozom oz. mostom avtoceste preko Kamniške Bistrice pri Študi. S tem smo že pri največjem deležu naših intervencij (16) v obdobju preteklih štirih tednov – pri tehnični pomoči kot jo imenujemo. V zgornjem primeru smo na prošnjo policistov iz reke izvlekli registrske tablice pogorelega vozila, obenem pa še eno kolo. Policisti so se na našo pomoč obrnili še, ko so med pregonom tatov s svojim vozilom obtičali v blatu.

Pomagali smo ob dveh delovnih nesrečah, enkrat padcu z odra, drugič s strehe. V drugem primeru smo z avtolestvijo nudili pomoč pri ogledu kraja nesreče. Dvakrat pa se je ob padcu s postelje na nas obrnila nepokretna gospa, da smo ji pomagali nazaj v posteljo.

S poštenimi razlogi smo vlomili pet ključavnic. Med njimi tudi v dve vozili, v katerih sta bila po spletu nesrečnih naključij zaklenjena otroka. Zaradi puščajočega ventila smo skupaj z gasilci PGD Študa pomagali izčrpati vodo iz kleti stanovanjske hiše na Študljanski cesti.

V poznih popoldanskih urah 23. aprila smo odhiteli v Moravče, kjer so v osnovni šoli zaznali močan vonj po plinu. Do našega prihoda je že hišnik zaprl glavni dovodni ventila, mi pa smo z eksplozimetrom preverili prisotnost plina ter skupaj z lokalnimi gasilci dodobra prezračili prostore šole. S plinom je povezan še en dogodek: med gradbenimi deli na dvorišču stanovanjske hiše, so delavci z bagrom pretrgali cev plinskega priključka. S hitrim posredovanjem – začepili smo cev, smo preprečili morebitno nevarnost eksplozije.

Najbolj nenavadna in hkrati tudi medijsko odmevna nesreča pa se je zgodila 16. maja v Trzinu. Med zavijanjem proti Mengšu se je na tovornem vozilu odprla stranica prikolice, ob tem pa se je na cesto podrlo preko tisoč steklenic piva. Skupaj z gasilci PGD Trzin smo pomagali pri odpravi posledic

Vabimo vas, da naše delo spremljate na spletni strani www.czrdomzale.si in na naši Facebook strani ter vam želimo prijetne in VARNE skoraj že poletne dni.

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 31. maja 2018