opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek dela CZR Domžale med 19. novembrom in 17. decembrom 2020

Povzetek dela CZR Domžale med 19. novembrom in 17. decembrom 2020

 

Za nami je še nekaj tednov strogih ukrepov za zajezitev okužb s koronavirusom SARS-CoV-2, ki kot kaže ne krojijo zgolj našega vsakdanjega življenja, temveč tudi naše delo, kar se odraža predvsem po številu intervencij za katere smo aktivirani preko številke 112. Teh je bilo skromnih sedemnajst, dosti manj od običajnega povprečja ene na dan. Imamo pa ostalega dela dosti več – razkuževanje reševalnih vozil in nekaterih javnih prostorov nam vzame kar precej časa.

V času nočne omejitve gibanja smo posredovali štirikrat. Nekomu je bilo kar tri noči zapored dolgčas, ni zdržal doma in si je okoli enih zjutraj čas krajšal tako, da je zanetil ogenj v komunalnih zabojnikih pri stanovanjskih blokih v centru Domžal. V prvem požaru je bilo poškodovano tudi osebno vozilo, parkirano v neposredni bližini. Neke noči pa smo, zaradi zasedenosti reševalcev NMP, invalidni osebi v Mačkovcih po padcu kar mi pomagali nazaj v posteljo.

Pri križišču pri Želodniku je zagorelo osebno vozilo starejšega datuma in seveda ga bilo treba pogasiti. Aktivirani smo bili tudi zaradi štirih prometnih nesreč na lokalnih cestah. V Moravčah je na spolzkem ovinku spodneslo motorista – poštarja,  ki se je ob tem tudi težje poškodoval. Prvega decembra zjutraj sta se v razmaku dobre ure pripetila dva zelo podobna trka osebnih vozil. Tako v Moravčah pri Termitu kot v Domžalah na magistralni cesti se voznik na prednostni cesti ni mogel izogniti trku v osebno vozilo, ki je predenj zapeljalo s stranske ceste. V vsaki izmed njiju sta se poškodovali po dve osebi. Hiteli smo tudi na pomoč v prometni nesreči v Trzinu, a smo že med potjo prejeli klic, da naše pomoči ne potrebujejo.

Na avtocesti smo posredovali “le” enkrat. Se je pa pripetila tako obsežna prometna nesreča, da je naenkrat zalegla za več posamičnih nesreč. Po našem štetju je v predoru Trojane trčilo kar enajst tovornih vozil in eno kombinirano. Glede na obseg dogodka je bila res velika sreča, da je med udeleženci nesreče prišlo le do lažjih telesnih poškodb. Tudi pri vozniku, ki smo ga s tehničnim posegom rešili iz kabine kamiona. Seveda je bila avtocesta v smeri proti Mariboru zaprta vse dopoldne.

Odzvali smo se na prijavo močnega vonja po plinu. Izkazalo se je, da so vzdrževalci plinovoda testirali omrežje s plinom, ki oddaja močan, amoniaku podoben vonj. V Dobu pod Močilnikom smo odstranili dve drevesi, ki sta se izpod letnega gledališča podrli na cesto in onemogočili promet.

Našo pomoč je potreboval občan, ki je z nekaj nerodnosti v svoje vozilo zaklenil otroka. Vlomiti smo morali tudi v novogradnjo na Podrečju, kamor sta se po spletu nesrečnih naključij zaklenila dva mlajša otroka. V tole otroško rubriko lahko dodamo še pobalinstvo treh mlajših fantov, ki so splezali na streho vrtca Urša in kasneje potrebovali našo pomoč, da so prišli dol. Seveda smo nepoškodovane predali njihovim staršem.

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 24. decembra 2020