opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Povzetek dela CZR Domžale med 15. februarjem 2018 in 20. marcem 2018

Povzetek dela CZR Domžale med 15. februarjem 2018 in 20. marcem 2018

Čeprav del tega zapisa seže v najkrajši mesec leta, se je od zadnje objave Slamnika pri nas zvrstilo kar 36 klicev s številke 112, kar precej presega siceršnje povprečje. Obdobje lahko razdelimo na tri dele – prvega so zaznamovale prometne nesreče na avtocesti, drugi del požari, zadnjega pa prometne nesreče na lokalnih cestah. Ostale intervencije so enakomerno razporejene preko celotnega obdobja.

Zadnje dni februarja in prve v marcu je naše kraje zaznamovalo izrazito hladno in vetrovno vreme. V nekaj dneh se je na avtocestnem odseku, ki ga pokrivamo poklicni gasilci iz CZR Domžale, zgodilo kar devet prometnih nesreč, tudi po tri na dan. Kljub številnim nesrečam je bila v UKC Ljubljana prepeljana “le” ena oseba, veliko pa je bilo materialne škode. V eni izmed njih se je na rahlo zasneženem vozišču prevrnilo reševalno vozilo, v njem so se nahajale tri osebe in sicer poleg voznika še pacientka in njena spremljevalka. Nihče se v nesreči ni poškodoval, pacientko, ki je bila z reševalnim vozilom na poti v zdravilišče, so prevzeli reševalci NMP ZD Domžale.

Po prvem marcu se je ozračje na hitro ogrelo, temperatura se je v nekaj dneh dvignila za skoraj 20 stopinj. In kot bi odrezal, so se namesto nesreč na avtocesti, začeli pojavljati požari. Najprej smo v dveh zaporednih večerih pogasili dimniška požara na Rovah in v Ihanu. Ko so bili večeri oz. noči že dovolj tople, so na prosto prišli tudi nepridipravi. Četrtega marca je proti večeru najprej zagorelo odpadno vejevje v Dragomlju in nato še dvakrat – nekaj pred in nekaj po 22. uri – komunalni zabojniki na kolodvorski ulici v Domžalah. Največ škode pa so povzročili s požigom stojnic na domžalski tržnici 7. marca ponoči – pogoreli sta dve stojnici in kolo z motorjem. Poleg že omenjenih smo posredovali še pri požaru v kleti večstanovanjskega objekta na Prešernovi, še enem dimniškem požaru v Ihanu ter na Rovah, ko je pri nadstrešku stanovanjske hiše zagorelo v komunalnem zabojniku.

Požarom je sledil niz prometnih nesreč na lokalnih cestah. Dve sta se zgodili v križišču Šaranovičeve in Virske ceste na Viru (pri trgovskem centru). V tem križišču so nesreče kar pogoste, zgodijo pa se izključno v nočnem času, ko so izključeni semaforju in vozniki ne opazijo, da niso na prednostni cesti. V eni izmed nesreč so bile poškodovane kar tri osebe. Še posebej huda prometna nesreča se je zgodila v nedeljo popoldne 19. marca, ko sta v Domžalah pri uvozu na avtocesto trčili osebno in kombinirano vozilo, poškodovane pa so bile štiri osebe, med njimi tri deklice.

Trikrat so se na našo pomoč pri prenosu do reševalnega vozila obrnili reševalci NMP Domžale. Odhiteli smo tudi na reanimacijo občana v Stegnah pri Moravčah in pomagali pri oskrbi hude ureznine v delovni nesreči – poškodovanca so nam njegovi sodelavci dostavili kar v našo garažo. Sicer pa smo kot običajno zaprli tudi nekaj puščajočih ventilov ter s tem preprečili škodo na objektih. Ko je bilo nepridipravom za povzročanje škode zunaj še prehladno, so v stopnišču stanovanjskega bloka v SPB sprožili gasilnik na prah. Seveda so se stanovalci obrnili na nas, ker je bilo stopnišče povsem zadimljeno s prahom in se še ni točno vedelo kaj se je pravzaprav zgodilo.

Ne povsem običajen je bil tudi klic, ko se je neke noči na našo pomoč obrnila starejša gospa. Nepokretna je padla iz postelje, mi pa smo ji pomagali nazaj. Ker ni bila poškodovana, dodatne zdravniške oskrbe ni potrebovala.

Vabimo vas, da naše delo spremljate na spletni strani www.czrdomzale.si in na naši Facebook strani ter vam želimo prijetne in VARNE zgodnje pomladne dni.

 

________________________

 

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 29. marca 2018