opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Naše intervencije v letu 2017

Naše intervencije v letu 2017

 

Prehod v novo leto je pravi čas za pregled dela v preteklem in prav je da ga delimo z vami.

V letu 2017 smo opravili 398 intervencij, ki so bile dokaj sorazmerno porazdeljene po mesecih. Od povprečja najbolj izstopa marec, ko se je zaradi suše zgodilo precej požarov v naravi. Več intervencij je bilo tudi junija in sicer predvsem na račun neurja oz. močnega vetra v zadnjih dneh meseca. Krajši dan oz. daljša noč vsaj statistično pomeni, da imajo nočne izmene manj dela.

 

 

 

Vse intervencije skupaj predstavljajo 344 ur (ena intervencija je v povprečju trajala 52 minut od prejetega klica do vrnitve ekipe v enoto). Skupaj je bilo tako opravljenih 1594 delovnih ur.

Če prometnih nesreč ne bi delili na tiste, ki so se zgodile na avtocesti in na tiste z lokalnih cest, bi predstavljale daleč največ naših intervencij. Tako pa so požari in raznovrstne tehnične intervencije (odpiranje vrat, zapiranje ventilov, reševanje živali, odstranjevanje posledic vetra in poplav, itd) na prvem mestu. Približno dvakrat na mesec nas za pomoč zaprosijo reševalci iz NMP ZD Domžale.

 

 

Največ intervencij smo opravili v matični občini Domžale. Sledijo prometne nesreče na avtocestnem odseku od Šentjakoba do Vranskega. Nato so zvrščene še sosednje občine, tudi Mengeš, ki ga pogodbeno ne pokrivamo, a smo kljub temu dvakrat zapeljali čez mejo – seveda obakrat po pozivu krajevno pristojne gasilske enote.

 

 

Vse to so zgolj intervencije opravljene v okviru javne gasilske službe ter nalog, ki jih kot Gasilska enota širšega pomena opravljamo v primeru reševanja v prometnih nesrečah, na in iz vode ter v primeru razlitij nevarnih snovi. Nemogoče je oceniti število požarov in nesreč, ki smo jih preprečili z našim preventivnim delom – požarnimi stražami in obhodi v podjetjih, pregledi gasilnikov in hidrantov, skrbnim preverjanjem sproženih požarnih alarmov, obiskovanjem šol in vrtcev in še marsičem.

 

Foto: Karin Božič // Domžalec.si