opp
Dostopnost
Domov / Arhiv obvestil / Obvestila / Dobrodelni gasilski koncert tokrat na drugačen način

Dobrodelni gasilski koncert tokrat na drugačen način

Lani oktobra je v Športni dvorani Domžale že desetič zapovrstjo potekal dobrodelni gasilski koncert, ki ga skupaj organizirata Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale. Ker zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije letos organizatorji koncerta niso mogli organizirati in nadaljevati s to plemenito plemenito tradicijo, ki je prepletena z glasbo in humorjem, so se odločili, da ga tokrat pripravijo na drugačen način.

Na Gasilski zvezi Domžale in Občini Domžale ne želijo prekiniti plemenite ideje, ki je pred enajstimi leti nastala na pobudo tedanjega predsednika Gasilske zveze Domžale Rajka Novaka in njegove soproge Mirijam, da bi nekaj naredili za naše gasilce in njihove družine, kadar se znajdejo v stiski, zato so se organizatorji odločili, da s to dobrodelno noto nadaljujejo na edini možen način, ki jo trenutno lahko in s tem ohranijo to plemenito idejo. V sodelovanju s Foto, kino, video klubom Mavrica so pripravili krajši video pregled vseh izvedenih dobrodelnih koncertov, ki so se zvrstili v desetih letih. S tem so obudili deset nepozabnih večerov, ki so jih poleg gasilcev za svoje vzeli tudi številni prijatelji in podporniki. Med njimi je bilo preko 110 nastopajočih glasbenikov in glasbenih skupin, humoristov ter povezovalcev prireditev, ki so se odpovedali honorarju in zbranim na najlepši možen način polepšali večere.

Video bo luč sveta ugledal v sredo, 9. decembra 2020, ob 18. uri, ogledate pa si pa si ga boste lahko na spletnem portalu domžalec.si, spletnih straneh Gasilske zveze Domžale, Centra za zaščito in reševanje Domžale in Občine Domžale ter na družabnih omrežjih.

{source}

<iframe width=”870″ height=”490″ src=”https://www.youtube.com/embed/c0fUyQZF5AE?rel=0″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

{/source}

Dobrodelna akcija za pomoč gasilcem in njihovim družinam kadar se znajdejo v stiskiIstočasno bo vse do aprila 2021 potekala dobrodelna akcija za pomoč gasilcem in njihovim družinam v primeru nesreče. Prostovoljni gasilci in njihove družine se prav tako soočajo s finančnimi težavami in problemi, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Tudi njim, kadar so v stiski, je potrebno priskočiti na pomoč. Ne le z našimi rokami in materialom, ampak tudi z določenimi finančnimi sredstvi. To jim omogočajo zbrana sredstva na vsakoletnem dobrodelnem koncertu, ki jih zbirajo na posebnem računu Gasilske zveze Domžale, namenjene izključno pomoči gasilskim družinam. V desetih letih so na posebnem računu zbrali 59.717 evrov. Ta številka veliko pove o tem, da so bili vsakoletni dobrodelni gasilski koncerti več kot na mestu. Do sedaj smo imeli šest primerov, ko smo priskočili na pomoč s tako zbranimi sredstvi. Le-ta se podeljujejo po pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč. Za pomoč so skupaj namenili 26.000 evrov.

Vabljeni, da pomagate po svojih močehLepo vabljeni, da se dobrodelni akciji odzovete tudi vi in po svojih močeh pomagate skladu in gasilcem, kadar se bodo znašli v stiski. Skupaj bomo dokazali, da nam ni vseeno za družbo v kateri živimo in da nam predvsem ni za njene posameznike.

Sredstva lahko donirate na transakcijski račun Gasilske zveze Domžale, Količevo 2A, 1230 Domžale, in sicer na številkoTRR: SI56 0267-7025-8503-323 s kodo namena CHAR ter z obveznim pripisom namena: Pomoč gasilcem in njihovim družinam v primeru nesreče ali pa pošljete SMS (GZDOMZALE5) na številko 1919za donacijo v vrednosti 5 €.

Ob tej priložnosti se predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec vsem, ki boste preko TRR računa ali SMS prispevali svoj prispevek v sklad za pomoč gasilcem in njihovih družin, v imenu Gasilske zveze Domžale iz srca zahvaljuje in dodaja: “Tako kot vsi, si želim, da se trenutna situacija čim prej umiri in da se življenje ponovno vrne v ustaljene tirnice. In seveda, da se prihodnje leto ponovno vsi skupaj v živo srečamo na 12. dobrodelnem gasilskem koncertu. Še enkrat, hvala vsem! Vse skupaj želim prijeten ogled videa in vas pozdravljam z gasilskim pozdravom – NA POMOČ!”

Avtor: Miha Ulčar; Foto: posnetek zaslona; Video: Gasilska zveza Domžale

 

{gallery}dgk2020{/gallery}