Povzetek našega dela med 19. majem in 15. junijem 2022

Minulih tednov si kljub zabeleženim šestindvajsetim intervencijam ne bomo zapomnili po številu intervencij, temveč po izstopajoče velikem deležu prometnih nesreč. Kar zaradi sedemnajstih smo prejeli aktivacijo preko številke 112. To je največji delež odkar takole mesečno predstavljamo svoje delo, še posebno pa nas mora skrbeti  prisotnost alkohola v krvi povzročiteljev mnogih od zgoraj omenjenih nesreč.

Večino posredovanj smo opravili v dopoldanskem času. Devet med sedmo in deveto uro. Tudi večina, štirinajst prometnih nesreč se je pripetila med pol osmo in štirinajsto uro. Povod za edino nočno intervencijo je bila seveda tudi prometna nesreča. Na Pšati je nekaj po polnoči zaradi neprilagojene hitrosti voznik z osebnim vozilom trčil v drog ulične razsvetljave, prišlo je do poškodb sopotnice v vozilu.

Med udeleženci prometnih nesreč smo pomagali tudi dvema motoristoma in dvema kolesarjema. Prvi motorist je med begom pred policisti padel v križišču na Želodniku, drugi pa je v Domžalah trčil v osebno vozilo s katerim je voznica zavijala levo na stransko cesto. Eden od kolesarjev je padel ob Kamniški Bistrici, drugi na kolodvorski ulici. Vsi štirje so utrpeli poškodbe.

Med prometnimi nesrečami omenimo še nalet osebnih vozil pri križišču na Želodniku, od koder so reševalci NMP na preventivni pregled odpeljali šestmesečnega dojenčka. V centru Moravč je voznik z osebnim vozilom trčil v traktorsko prikolico.

Na avtocesti smo posredovali pri šestih nesrečah, praktično v vseh je šlo za nalete dveh ali več vozil. Udeleženci ene izmed prometnih nesreč pa so očitno že pred našim prihodom zapustili kraj nesreče, opravili smo pregled okolice, a poškodovanih vozil oz. oseb ni bilo na kraju.

Posredovali smo v štirih požarih. Zagorelo je v kleti stanovanjskega bloka v Preserjah. Z gašenjem je bil uspešen že lastnik sam, a je ob tem dobil lažje opekline. V Lukovici je zagorel (in pogorel) manjši tovornjak poln pohištva. V Domžalah, v bližini železniške postaje, je ob tirih tlelo odpadno vejevje, v grobeljskem drevoredu pa je zagorela lipa.

Na Staretovi ulici v Domžalah naj bi čebele ogrožale občane. Za čebeljo družino je nato poskrbel lokalni čebelar. V Preserjah se je širil neznan, neprijeten vonj, ki je pa bil posledica čiščenja v bližnji tovarni in ni bil nevaren. Do prihoda reševalcev smo oskrbeli občana, ki je padel pri gostinskem lokalu v Zaborštu. Posredovali smo tudi na Limbarski gori, kjer se je prevrnil traktor s prikolico, ob tem pa se je poškodoval tudi voznik.

________________________

Objavljeno v občinskem glasilu Slamnik 24. junija 2022
 

 


 

Ko pokličete operaterju povejte, koga potrebujete (reševalce ali gasilce), kdo kliče in točen naslov, kjer je potrebna pomoč ter kaj se je zgodilo (koliko ljudi je v nevarnosti ali poškodovanih).

V primeru požara povejte kje gori, kaj gori in v kakšni fazi je požar.

Če je mogoče povejte operaterju svojo telefonsko številko (v kolikor ste na kraju požara ali nesreče). Kasneje vse spremembe do prihoda reševalcev ali gasilcev sporočajte na številko 112!

Ne odložite telefona dokler operater ne konča s pogovorom.

 

Top